Posts tagged house

ITO ITO

"ITO ITO su osnovale Ana Belić, Lana Borić i Emilija Beljan (Mica Torbica), odnosno mi. Uglavnom zato što smatramo da se ideja online concept shopa na ovim našim prostorima može razviti u nešto što će biti još bolje i još više fer od trenutne ponude.
Ali smo ga osnovale i zato što ovako imamo priliku prve izabrati najbolje stvari.”

www.ito-ito.netimage

Lega-Lega

Lega-lega je mlad i perspektivan brand unikatnog dizajna papirnih i tekstilnih proizvoda iz Osijeka, nastao u naletu pozitivne energije dizajnera okupljenih oko MIT dizajn studija.

http://lega-lega.com/image

Mikser House je po svom sadržaju i ideji potpuno inovativna forma kreativnog mesta.  Spoj prodavnice dizajniranih predmeta iz celog Balkana, Mikser kantine, prostora za predavanja, seminare, radionice i kreativne aktivnosti namenjene najmlađima Mikser House-u novu dimenziju u želji da ovo mesto predstavlja svakodnevnu inspiraciju ljudima iz Beograda, Srbije, regiona i celog sveta, i na taj način da posebno probudi dušu pomalo zaboravljene kreativne četvrti Beograda – Savamale.

Jedan od najlepših beogradskih trgova koji sa tri strane oivičavaju znamenite lepotice beogradske arhitekture – hotel Bristol, zgrada Beogradske zgrade i Vučina kuća izgradjene početkom dvadesetog veka, trebao je da dobije svoj četvrti odgovor na mestu gde se nekada nalazio hotel Bosna, a danas Mikser kuća. Prvi svetski rat brutalno prekida savamalsku, urbanističku, kulturnu i ekonomsku renesansu, moralo je da prodje sto godina kako bismo videli nastavak. Na mestu nikada izgradjene palate braće Krsmanović, na trgu duhova, rađa se Mikser House, kao prirodni nastavak zlatnog perioda Savamale. Modernističko zdanje zamišljeno je kao stecište dizajnera, muzičara, kreativaca, modernista, sanjara o lepšem i boljem Beogradu, Srbiji, Balkanu.

Odrednica „Balkan design centar“ vrlo jasno odredjuje regionalni karakter mesta, kao sabirnog centra regionalne design scene koja je godinama pažljivo stvarana i negovana kroz aktivnosti Mikser festivala. Prodavnica originalnog, savremenog balkanskog dizajna u svom nazivu sugeriše potrebu za preispitivanjem stereotipa o Balkanu kao specijalnom odeljenju Evrope, pokušavajući da afirmiše kreativni potencijal regiona kao šansu sa kreiranje novog balkanskog identiteta.
Permanenta kulturna akcija, koncerti, izložbe, multimedijalni sadržaji, predavanja, seminari, festivali, društveni aktivizam i borba za revitalizaciju istorijske četvrti i njenih znamenitih gradjevina postaju svakodnevni imperativ i razon d etre tima koji vodi Mikser house i Mikser festival, čija je sudbina neraskidivo vezana za sudbinu kvarta i svih kreativnih ljudi i preduzetnika kojih je svakim danom sve više u Savamali.

Partnerstvo kreativnog studija Mikser i Triple Jump grupacije iz Beograda na projektu Mikser House-a, je svakako savršen primer deetatizacije kreativnog sektora koji sve više i ozbiljnije postaje razvojni mehanizam za ekonomski razvoj grada Beograda. Turistička organizacije Srbije i Beograda već pokazaju neskriven interes za promociju Savamale kao turističke destinacije prvog reda. Mikser house će svojim kreativnim sadržajem svakako u velikoj meri doprineti toj prosperitetnoj ideji.

Fotografije sa svečanog otvaranja možete pogledati ovde.

Linething lampa, konturom osnovnog geometrijskog oblika “kocke”, omogućava laku promenu pozicije i forme jednostavnom rotacijom tela a da pritome izvor svetlosti ostaje zaštićen. Dizajn lampe je nastao u okviru konkursa Young Balkan Designers 2011 a prototip je izrađen za potrebe festivala Beograd Svetlosti 2011 a u okviru izložbe Sjajna Srpska Scena, 2011 godine.


www.a2arhitektura.com

image

Njihova misija je da svoje kupce upoznaju sa svim čarima prave dobre čokolade nasuprot industrijske i da istraže čudesne spojeve ukusa sa čokoladom. Oni donose osmeh zadovoljstva i užitak u savršenim ukusima i učestvuju u radosti poklanjanja malog, ali savršenog poklona.

www.cokolada.co.rs

All nut brend je plod višegodišnjih težnji da se srpski proizvodi predstave na inovativan način, svojim sadržajem i kvalitetom, svojim izgledom i ekološkim principima upotrebe i prerade resursa. All nut  hladno ceđena ulja od koštice šljive, koštice kajsije i lešnika, dobijaju se od domaće sirovine. Do sada su se koštica šljive i koštica kajsije bacale, eventualno, koristile za loženje. Ispostavilo se da su koštice bogate hranljivim sastojcima, i da je ulje koje se dobija iz jezgra koštica veoma zdravo, kvalitetno i izuzetno ukusno. U procesu proizvodnje ulja, nema otpada. Ništa se ne baca. Suvi ostatak od ceđenja ulja melje se u brašno i koristi u kulinarstvu, a koštice koje preostanu nakon vađenja jezgra koriste se dalje kao visokokalorično gorivo u proizvodnom procesu. 

www.facebook.com/allnutbelgrade

Anđeli su kolačići od ovsenih pahuljica. Zvuči tako jednostavno, a zapravo je reč o kombinaciji prvoklasnih sastojaka koji čine neodoljiv ukusan i zdrav kolač. Mi smo Anđeli, preukusni ovseni kolači sa belgijskom čokoladom i suvim voćem koji se tope u ustima! Ima nas osam vrsta i ne zna se koji je bolji. Probajte i uverite se.

Mi pravimo Andjele - ovsene kolace koji se tope u ustima! Koristimo samo najkvalitetnije sastojke i tu nema kompromisa: od nas dobijate prvoklasne ukusne i zdrave kolače, a u njima i magiju koja je mnogo više od pukog spoja sastojaka…

Archi PLAY  je hrabri novi brend edukativnih alata za razvoj savesnog odnosa prema prostoru, sposobnosti kreativnog istraživanja i apstraktnog mišljenja. Archi PLAY je osmislio i pokrenuo tim arhitekata i profesionalnih edukatora ozbiljno se igrajući.        

www.proces.rs

WEMEDO je brend nastao 2011. godine kao rezultat kolaboracije Nenada Merzela, Sonje Tonev, Tijane Tripković i Save Živkovića za vreme studija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. WEMEDO se bavi dizajnom proizvoda, nameštaja i enterijera trudeći se da u svom dizajnu isprati misao  "jednostavno, a funkcionalno". Članovi ovog brenda redovno izlažu svoje projekte na dizajn manifestacijama i sajmovima nameštaja u zemlji i inostranstvu: Mikser festival, Belgrade Design Week, Stockholm Funiture Fair, Skopje Design Week, Dan D (Zagreb), Sajam nameštaja (Beograd), Muzej primenjene umetnosti (Beograd) itd. Kao što i samo ime brenda govori, koncept je takav da svako od članova radi i na grupnim, kao i na samostalnim projektima (WE-mi, ME-ja, DO-radi).

image

Studio “Blatobran” je formiran 2007. godine kao umetnička radionica za keramiku i  vremenom je počeo da širi krug delatnosti, okupljajući ljude raznih umetničkih struka i interesovanja. U centru dešavanja su nove ideje, umetničko stvaralaštvo i njihova kreativna primena kao ključne tačke koncepta kreativne ekonomije. Studio organizuje različite radionice “ekonomije doživljaja” koja se zasniva na sadržajima koji prouzrokuju određeni doživljaj kod polaznika, poput radionica reciklaže, dizajna, škole za ljubitelje vina, večeri čokolade…

Članovi ‘Blatobrana’: Julia Draškoci, Dragana Krunić, Vac Aleksandar, Marija Milin, Tatjana Paradjanin, Bojana Ristevski, Ana Jakić i Pavle Golicin.

www.blatobran.com

Mali Bruka Notesi, su dimenzija 8, 5 x 15 cm, lagani i parkticni da se uvuku u svaciji dzep…
Namenjeni su kratkim zapisima, beleskama, brzim crtezima, koje cine svaki nas dan.
Prosarani su autorskim ilustracijama, savetima, ispisima, i raznim texturama…

www.facebook.com/brukanotes

Kreativnim rešenjima u osvetljenju, uz minimalni utrošak energije, težimo unapređenju životnog prostora. Posvećenim radom stvaramo ambijent sa licem korisnika, imenom i prezimenom naših stručnih timova i potpisom renomiranih dizajnera, poštujući prirodu i njene resurse.

www.buck.rs

image

Dragana Petkov rođena je u Beogradu 1986. godine i diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti,odsek unutrašnja arhitektura.

Stolica ch04  pripada familiji +minus stolica. Predviđjena od drveta-hrast sa naslonom dostupnim u razlicitim bojama.